Задължение на Сикрет Сървис е да охраняват кандидатите за президент,

...
 Задължение на Сикрет Сървис е да охраняват кандидатите за президент,
Коментари Харесай

Анализатори за стрелбата в САЩ: Никой не може да осигури 100% защита

 

Задължение на Сикрет Сървис е да охраняват претендентите за президент, само че даже е те не могат да обезпечат 100% отбрана. Това разясниха в предаването „ Тази заран “ ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и политическият анализатор доктор Борислав Цеков.

Това ще е първата му обществена демонстрация след стрелбата по него в Пенсилвания

„ Конкретните претекстове за стрелбата по Тръмп ще бъдат изяснени по-късно. За страдание стрелецът беше премахнат от тайните служби и няма по какъв начин да бъде разпитан, само че по индиректен път това може да се разбере “, разяснява проф. Димитров.

Според него цялата акция в Съединени американски щати и най-много разделянето, предизвикано от нападките и обидите сред претендентите, основават такава конюнктура – някой да реши, че може да вземе нещата в свои ръце и да извърши подобен рисков акт.

 Горещо начало на седмицата: Очакват се температури до 41° Светът 2 мин. Горещо начало на седмицата: Очакват се температури до 41°  Поръчай авансово Galaxy Z Flip6 или Galaxy Z Fold6 от А1 и вземи с до 350 лева отстъпка Advertorial 3 мин. Поръчай авансово Galaxy Z Flip6 или Galaxy Z Fold6 от А1 и вземи с до 350 лева отстъпка  Пожарът в Свиленградско обхвана повърхност над 100 000 декара Тази сутрин 3 мин. Пожарът в Свиленградско обхвана повърхност над 100 000 декара  „ Има човек на покрива “: Кога службите са видели стрелеца? Светът 2 мин. „ Има човек на покрива “: Кога службите са видели стрелеца?  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Стрелбата по Доналд Тръмп Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Стрелбата по Доналд Тръмп  Горещо начало на седмицата: Очакват се температури до 41° Светът 2 мин. Горещо начало на седмицата: Очакват се температури до 41°  Поръчай авансово Galaxy Z Flip6 или Galaxy Z Fold6 от А1 и вземи с до 350 лева отстъпка Advertorial 3 мин. Поръчай авансово Galaxy Z Flip6 или Galaxy Z Fold6 от А1 и вземи с до 350 лева отстъпка  Пожарът в Свиленградско обхвана повърхност над 100 000 декара Тази сутрин 3 мин. Пожарът в Свиленградско обхвана повърхност над 100 000 декара  „ Има човек на покрива “: Кога службите са видели стрелеца? Светът 2 мин. „ Има човек на покрива “: Кога службите са видели стрелеца?  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Стрелбата по Доналд Тръмп Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Стрелбата по Доналд Тръмп

„ Тръмп е мощна и волева персона, доста борбен човек – той го е потвърдил с цялата си биография. С тази светкавична реакция той сподели освен дарба да се ориентира в една изключителна обстановка, само че сподели и неговия политически инстинкт “, съобщи доктор Цеков.

За позволени неточности, приказват експерти

Преподавателят по конституционно право е безапелационен, че Тръм е основал един иконичен облик в най-новата история на Съединени американски щати. „ Той ще влезе в учебниците с вдигнатия пестник и призоваването на последователите му да се обединят и да се борят “, разясни доктор Цеков.

Според него стрелбата е „ злокобната кулминационна точка на една токсична атмосфера “ – изключително тази към Доналд Тръмп, против който се „ излива какво ли не “ от 2015 година насам.

Извършителят е стрелял с най-често употребяваната при всеобщи стрелби пушка AR-15

„ Разнасяха отрязаната му бутафорна глава в Холивуд – от нея капеше кръв. В демократичния Туитър се носеше смях на удовлетворение. Цялата атмосфера способства за този злокобен акт. Сега ще има едно отрезвяване и се надявам, че и двете партии ще намерят сили да сложат в ъгъла най-радикализираните си последователи “, разяснява още доктор Цеков.

„ Ние в този момент преглеждаме този протест навън, само че в случай че се погледнат всичките обществени прояви на всички претенденти – както на Байдън, по този начин и на Тръмп, е видно, че е много мъчно да се подсигурява тяхната сигурност на 100%. Пътувания, събирания, открити пространства, скупчването на прекалено много хора – мъчно е да се възнамерява всичко “, безапелационен е проф. Димитров.

Всичко по тематиката четете в нашия онлайн репортаж: 

Следете развиването по тематиката онлайн Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР